Apteekkimme historiaa

Vuosien saatossa apteekkiamme, eli Lahden 5. apteekkia, on luotsannut vain neljä apteekkaria. Monia muutoksia on tapahtunut, mutta aina on apteekissa korostettu sitä, mikä apteekkitoiminnassa on tärkeintä: ammattitaitoa ja asiakaspalvelua, jonka parantamiseen syksyllä 2020 aloitettu remonttikin tähtää.

Apteekki avattiin 10. lokakuuta 1949 nimellä Kivimaan apteekki, silloisen Savonkadun ja Asikkalan Suurtien (nykyisin Kauppakatu ja Lahdenkatu) risteykseen, Lahden Verkatehdas Oy:n taloon. Apteekkarina oli tuolloin Aili Kortelainen (1949-1985), joka johti apteekkia peräti 35 vuoden ajan. Vuosina 1985–1992 apteekkarina oli Marjukka Bäckman. Hänen siirryttyään Helsinkiin Eiran apteekkiin lokakuussa 1992, vuoroon tuli Tarmo Salin, ja hän johti apteekkia aina elokuuhun 2020. Nykyään apteekkiamme, eli Lähiapteekki Sykettä, johtaa apteekkari Sirpa Peura.

Kayuppakeskus Sykkeeseen pääapteekkimme siirtyi alkuperäisistä tiloista vuonna 2001. Kiveriön sivuapteekki avattiin 1963, ja se koki suuria muutoksia siirryttyään S-marketin yhteyteen v. 2003. Ahtialan sivuapteekki perustettiin tammikuussa v. 1994, ja se onkin toimipisteistämme ainoa, joka ei ole vaihtanut vuosien saatossa paikkaa, vaikka onkin kokenut monta remonttia.

Apteekkikonsernin kasvamisen myötä myös henkilökunnan määrä on alkuvuosiin verrattuna  moninkertaistunut. Työntekijöitä on nykyisellään yli kaksikymmentä. Apteekissa on alusta lähtien pitänyt tärkeänä, että apteekin henkilöstölle annetaan mahdollisuus jatkuvaan koulutukseen ja osaamisensa kehittämiseen. Näin pidetään yllä tärkeässä työssä vaadittavaa ammattitaitoa.

Elokuussa 2020 apteekissa tapahtui apteekkarin vaihdos ja ruoriin tarttui pitkän linjan farmasian ammattilainen Sirpa Peura. Sirpan lähtökohta on säilyttää apteekissa olleet hyvät toimintatavat ja ammattitaito, mutta päivittää toimintaa, sekä ilmettä, ja tuoda lisää ammatillisia palveluita asiakkaiden saataville. Haluamme olla lääkehoidossasi tukena ja elämässä mukana! Tervetuloa uudistuvaan Lähiapteekki Sykkeeseen sekä Kiveriön ja Ahtialan Lähiapteekkeihin!